Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2012 17:04 - Успехът обича смелите!
Автор: mimimariani19 Категория: Други   
Прочетен: 553 Коментари: 0 Гласове:
1



                        
 Много хора, които обществото определя като самоуки ни показват, че е възможно да се успее в живота, без университети и без диплома. Един пример за това е Пиер Береговоа, министър председател на Франция,  по време на управлението на президента Франсоа Митеран. Той напуска училище, когато баща му се разболява и има едва сертификат за начално образование, въпреки това той успява да изгради една завидна политическа кариера, като от април 1992 до май 1993, заема един от най-високите държавни постове. Друг пример е световно известният Ален Делон, който има диплома за ...касапин. Или Ален Прост, който е със средно образование за дърводелец, а постига невероятни успехи във Формула 1. Като самоук е определян и създателят на картата, защитена с чип - Ролан Морено. Той прекъсва своето образование, след като завършва гимназия. Как може да се обясни неочаквания успех на тези хора?
 Най-напред трябва да се отбележи, че в училище се разсъждава най-вече върху абстрактни сюжети, отдалечени от ежедневните ситуации и се упражнява  паметта. Самоуките изграждат своя опит чрез реални ситуации и развиват собствената си креативност. Те рано се сблъскват с реалния живот и се самоусъвършенстват, чрез опита си, който придобиват сблъсквайки се с реални проблеми и трудности. Учат се, докато преследват своя успех.
 За да успееш, не ти е нужно единствено образование, това ни показва опита на тези хора. Нужен е кураж, да преследваш мечтите си, нужен е кураж да се отдадеш изцяло, без да се боиш да работиш здраво и наистина да се бориш всеки ден за това, което искаш. Общото между всички тези хора е, че макар и отказали се по една или друга причина от своето училищно образование те не са престанали да се самообразоват и са намерили начин да получат необходимите им знания за да успеят професионално.
 Всеки един от тях е можел да се откаже от мечтата си, но се е борил. Това важи за всеки от нас. Да се примириш е лесно и удобно - да успееш се изисква смелост!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimimariani19
Категория: Други
Прочетен: 9306
Постинги: 3
Коментари: 2
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930